Elin Fröberg, projektledare

” Vi är ett härligt gäng på projektledningen, vi hjälper och stöttar varandra”

Elin Fröberg jobbar som projektledare på Precast Contiga sedan 2013. Efter studierna till Civilingenjör med inriktning mot produktionsledning på Linköpings tekniska högskola jobbade hon några år på en fabrik som tillverkar Marabouchoklad.

– Mina studier avslutades med ett examensarbete som jag gjorde på det företaget och sedan blev jag kvar i tre år. Jag arbetade som kvalitetsingenjör och förbättringsledare i produktionen.

Till Precast Contiga kom hon mest av en slump.

– Det var lite tillfälligheter och slumpen som gjorde att jag sökte till just Precast Contiga, men nu 7 år senare är det inget jag ångrar. Jag gillar produktion och produktionsledning, det är det jag vill jobba med. Sen var det såklart ett spännande steg att gå från livsmedelsbranschen till byggbranschen, men tillverkningen av betong och choklad är förvånansvärt lika.

Hon trivs jättebra på Precast Contiga och kollegorna är största anledningen till det.

– Vi är ett härligt gäng på projektledningen, vi hjälper och stöttar varandra. Att jag dessutom, som småbarnsförälder, har möjlighet till viss flexibilitet både vad gäller arbetstider och var jag arbetar underlättar balansen mellan arbete och privatliv.

Berätta om hur en dag på jobbet kan se ut?

– Mina dagar ser väldigt olika ut, oftast har jag flera olika projekt som löper parallellt och som ligger i olika faser. Tidigt i projekten är det projekterings- och planeringsmöten både internt och med beställare. När montaget sedan drar igång är jag vissa dagar på byggarbetsplatsen och följer upp montage, tidplaner och ekonomi tillsammans med våra platschefer.

Vad är mest intressant i ditt jobb?

– Eftersom inget projekt är det andra likt är det nya utmaningar i varje projekt. Det är olika lösningar, förutsättningar och konstellationer av människor i alla projekt. Det är det som gör jobbet så intressant och utmanande.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

– En av de roligaste delarna är när jag kommer ut till montaget och ser gänget där ute göra verklighet av den modell jag arbetat med i teorin i flera månader. Det är häftigt!

Sedan är det förstås väldigt tillfredsställande att kunna avsluta och arkivera ett projekt med en nöjd beställare och att få starta upp ett nytt projekt.

Se våra lediga tjänster