Fakta

Heidelberg Materials Precast Contiga är den största svenska producenten av prefabricerade stommar med egen tillverkning av både stålstommar och betongelement. Att ha både stålverkstad och betongelementfabrik bidrar till kostnadseffektiva helhetslösningar, stor flexibilitet, snabba leveranser och smidig produktionssamordning. När det gäller stålstommar har vi en hög flexibilitet och efter 40 år i branschen vågar vi påstå att ingen konstruktion är främmande för oss. Vi har stor erfarenhet av prefabstommar till kontor, hotell, parkeringshus, sport- och nöjesarenor, shoppingcenter, offentliga byggnader och större flerfamiljshus. 

Vi har fyra gånger vunnit det prestigefyllda europeiska priset för stålkonstruktioner (the European Award for Steel Structures).

Norrtälje

I Norrtälje utför vi entreprenader till största del i Storstockholm och Mellansverige. Merparten av vår produktion är entreprenaduppdrag och helhetslösningar inklusive montering, där stål och betong kombineras.

Under 1980-talet tog Contiga Norrtälje fram ett eget stomsystem som bygger på bärande stålstommar och betongelement. Detta har vi sedan vidareutvecklat och systemet finns idag i en lång rad kommersiella och offentliga byggnader. Eftersom hela byggkedjan är viktig, hjälper vi dig gärna med projektering och ett konkurrenskraftigt pris. Låt oss vara med i ett tidigt skede – då kan vi på bästa sätt hjälpa dig utnyttja alla fördelarna med våra prefabprodukter. I och med att vi tillverkar allt i egna fabriker och levererar färdigt och klart till byggarbetsplatserna, så kan montagearbetena påbörjas utan dröjsmål.

Uddevalla

I Uddevalla har det bedrivits tillverkning av prefabricerade betong och stålstommar sedan 1997 när Norska Kynningsrud etablerade sin verksamhet i Uddevalla. Erfarenheten att montera svenska betongprodukter i Norge hade då funnits i sedan 1985. Lokaliseringen, passade väl in i företagets strategi, vilken innebar, att förse såväl norsk som svensk byggmarknad med montage av egentillverkade betongelement. Idag producerar vi över 200 000 ton betongelement om året.

Betongelementverksamheten inom regionen Heidelberg Materials Northern Europe organiseras under bolaget Nordic Precast Group, och består i dag av Precast Abetong och Precast Contiga med verksamhet i Skandinavien, Tyskland och Lettland (Precast). Se karta över tillverkningsenheterna nedan.