Tomas Forsman, platschef

”Det roligaste är när vi når resultat tillsammans”.

Tomas Forsman jobbar som platschef på Contigas entreprenadavdelning, där man monterar prefabricerade stål- och betongstommar på uppdrag av beställare på olika platser främst i Stockholmsområdet.

– Vårt arbete sker på många olika platser och jag får träffa mycket folk i branschen. Man kan egentligen säga att min arbetsplats är där vi har en entreprenad för tillfället.

Tomas är född och uppvuxen i Norrtälje och hade aldrig några stora funderingar på vad han skulle jobba med som vuxen.

– Jag har alltid tyckt om att hålla på med tillverkning och byggnation, det är ett ämne jag känner mig hemma i, så det var naturligt för mig att gå byggprogrammet i skolan. Efter studierna jobbade jag med tillverkning och montering på några olika företag i byggbranschen innan jag kom till Contiga 2006.

Berätta lite om hur din arbetsdag kan se ut?

– Normalt sett så börjar jag omkring 06:00 på morgonen. Då förbereder jag det sista inför dagens arbete och inför morgonmötet, som sker varje dag vid 06:30, då produktionspersonalens arbetsdag startar. På mötet går vi bland annat kortfattat igenom hur dagen ser ut, om vi har någon frånvaro eller några brister i arbetsmiljö eller kvalitet som behöver åtgärdas akut eller kan planeras i närtid. Det är den enda stunden på dagen då vi alla träffas i gruppen och då finns möjlighet att ta upp något med alla om någon vill det. Normalt sett tar mötet inte mer än några minuter.

– När dagen är startad och produktionen är i gång så handlar stor del av min arbetsdag om att planera kommande veckors montage och leveranser. Det är många transporter som ska avropas och passas in i montageflödet. Sedan gör jag en del kontroller och dokumentation också.

Vad är det mest utmanande i ditt jobb?

– Det är nog att klara av att hålla tidplaner samtidigt som vi har god arbetsmiljö och levererar en stomme till rätt kvalitet. Men för mig i min roll ligger det en rejäl utmaning i att skapa delaktighet och engagemang hos produktionspersonalen för att få alla med på tåget.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste är när vi når resultat tillsammans och jag känner en tydlig koppling mellan gjorda insatser och resultat eller när något som vi fått kämpa med som grupp blir som vi tänkt oss eller till och med ännu bättre. Jag gillar även att jag får möjlighet att vara med och utveckla moment och metoder i projekten som vi jobbar med.

Se våra lediga tjänster.