Christoffer Lantz, fabrikschef

”På fabriken har man stora möjligheter att jobba sig uppåt i verksamheten, om man har ambitionen, precis som jag har gjort.”

När Christoffer Lantz gått klart sina studier på samhällsekonomiprogrammet på Rodengymnasiet i Norrtälje 2005 var tanken att han skulle studera vidare till byggingenjör. Men istället började han arbeta på Contigas fabrik och där blev han kvar.
– Det var så roligt så det blev inga vidare studier, säger han.

Idag jobbar Christoffer som fabrikschef på Contigas Betongelementfabrik. Men under årens lopp har han hunnit med många olika befattningar:

– Man kan nog säga att jag har jobbat i hela processen. Jag har jobbat som armerare, formbyggare, produktionsledare, arbetsledare och planerare och det har gett mig en otroligt bra kunskap om produktionen och de olika processerna i fabriken. Jag förstår sambandet mellan avdelningarna och har fått en överblick som är svår att få utan den resan som jag har gjort. Dessutom förstår jag medarbetarnas synvinkel i många frågor eftersom jag har jobbat på ”bägge sidor”.

Omväxlande arbete

Arbetet som fabrikschef tycker han är väldigt omväxlande, ingen dag är den andra lik.

– Vissa dagar sitter jag i olika möten och gör administrativa uppgifter, andra dagar är jag ute i verksamheten och tittar på de olika processerna och produkterna.

Varje dag startar alltid kl 07.45 med ett så kallat pulsmöte med arbetsledningen på fabriken.

– Här får vi reda på hur gårdagen varit samt hur dagen kommer att bli. Detta är alltid dagens viktigaste möte och prioriterat för samtliga i arbetsledning.

Ledarskapet mest utmanande

På frågan om vad som är mest utmanande i jobbet så svarar Christoffer direkt; ledarskapet.

– På Contiga har vi gått från toppstyrning till att medarbetare är delaktiga i den dagliga verksamheten och i förändringsarbetet. Det har vi gjort genom vårt arbete med Produktionslyftet. Dagens medarbetare kräver mer när det gäller arbetsmiljö, miljö och trivsel, vilket såklart är jättekul och alldeles riktigt. Allt detta sammantaget ställer krav på oss ledare. Vi behöver vara lyhörda och transparenta.

– Idag lägger vi i fabriksledningen på Contiga ner massor av tid för att prata om alla medarbetares dagsform. Vi ställer fyra frågor till samtliga medarbetare varje dag för att få en bild av hur de mår, som individer och som team. Sedan agerar vi efter det resultat vi får och pratar med individer eller team som behöver det. Vi har även feedbacksamtal med samtliga medarbetare. Det har fått en jättefin respons och gör att alla medarbetare blir sedda och även att arbetsledningen på ett naturligt sätt kommer närmare medarbetarna.

Möjlighet att jobba sig uppåt

Det bästa med jobbet som fabrikschef på Contiga tycker Christoffer är att se de framsteg och förbättringar som man gör i fabriken hela tiden.

– Att få se sin omgivning växa och klara av saker de själva ofta inte trodde var möjliga – det är fantastiskt!

Att Christoffer trivs på Contiga och tycker att Contiga är en bra arbetsgivare, det förstår man:

– Det är inte många företag som ger chansen till ”sina egna” så ofta och så självklart som man gör på Contiga. På fabriken har man stora möjligheter att jobba sig uppåt i verksamheten om man har ambitionen, precis som jag har gjort. Dessutom får man gott om utbildningar och genom Produktionslyftet får man chansen att utmana arbetssätt och processer. Sist men inte minst – kunskapen och engagemanget hos personalen i fabriken och hela Contiga imponerar dagligen på mig och gör det så himla kul att gå till jobbet varje dag!

Se våra lediga tjänster